|
Bahçeli Söğüt'ten seslendi
|
|
09-14-2008, 04:02 AM
|
|||
|
|||
|
Bahçeli Söğüt'ten seslendi
Bahçeli, 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, bundan 727 yıl önce Söğüt'ten başlayarak asırlar içinde üç kıtaya yayılmış büyük bir imparatorluğun maddi ve manevi merkezinde bulunduklarını, Ertuğrul Gazi ile buradan başlayan sürecin dünya tarihinin akışını değiştirecek çok önemli bir destanın müjdecisi olduğunu söyledi.
Yüzlerce yıl sürecek destanın Osman Gazi'nin bey olmasıyla başladığını ifade eden Bahçeli'nin konuşması şu şekilde: Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Genelbaşkanlar, Sayın Milletvekilleri, Sayın Valim, Muhterem Davetliler, Söğütlü Kardeşlerim, Değerli Basın Mensupları, Buraya, her yıl tazelenen bir inançla gelen ve artan bir kaynaşma ile kucaklaşan kardeşlerimi selamlıyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu güzel geleneğin sürdürülmesinde katkıları bulunan Sayın Söğüt Kaymakamı ile değerli Belediye Başkanımızı ve emeği geçenleri kutluyorum. Aziz vatandaşlarım, Bundan 727 yıl önce, Söğüt'ten başlayarak asırlar içinde üç kıtaya yayılmış büyük bir imparatorluğun maddi ve manevi merkezinde bulunuyoruz. Büyük ceddimiz Ertuğrul Gazi ile asırlar önce buradan başlayan süreç, dünya tarihinin akışını değiştirecek çok önemli bir destanın müjdecisi olmuştur. Yüzlerce yıl sürecek bu destan, feyzini Hayme Ana'dan, duasını Şeyh Edebali'den, unvanını Dursun Fakıh'tan ve ilhamını ise babası Ertuğrul Gazi'den alan Osman Gazi'nin bey olması ile başlamıştır. Bu itibarla bu yöre, sonraki asırlar içinde muhteşem eserler verecek olan ceddimizin, Orta Asya Bozkırlarından başlayarak süregelen stratejik büyüme ve yurt edinme ülküsünün Anadolu topraklarındaki başlangıç noktasıdır. Bu kutlu ülkü, yıllar süren bir filizlenme döneminden sonra büyük milletimize Avrupa, Afrika ve Asya topraklarında milyonlarca insanın yönetimini tam bir ahenk ve huzur ile gerçekleştirme imkânı vermiştir. Söğüt'te Ertuğrul Gazi ile vücut bulan asil Türkmen ruhu, aralarına nifak girmiş Anadolu Türklüğünün yeniden birliğe ve dirliğe kavuşmasında ve bu toprakların yurt tutulmasında da anahtar rol üstlenmiştir. Bunda en büyük etken şüphesiz ki kardeş kavgalarına son verilmesi, Anadolu Türk birliğinin ve milli kimliğin tesis edilmesidir. Başarının arkasındaki temel güç budur. Türk milleti, kutlu Ertuğrul Ocağı'nın bu kılavuzluğu ile birlikte, kültürlerin, inançların, ticaretin ve kıtaların kavşak noktasında bulunan bir dünya devletini yönetme imkânını bulmuştur. Bu itibarla büyük Türk milletinin bir eseri olan Osmanlı İmparatorluğu ve akabinde Türkiye Cumhuriyeti, bu yüksek yönetim mirasının bir devamı, yüzyıllardır yüreklerde taşınan kutlu veraset ve vasiyetin de bir ifadesidir. Bu eserlerle ne kadar övünsek azdır. Aziz Vatandaşlarım, Ancak, Ertuğrul neslinin Anadolu'yu vatanlaştırması hepinizin de bildiği gibi beraberinde bu coğrafyada gözü ve niyeti olanları da harekete geçirmiştir. Yüzlerce yıl süren bir mücadelenin de başlangıcını oluşturmuştur. Bu tarihlerden sonra özellikle Avrupa merkezli Türk ve İslam düşmanlığı yükselmiştir. Asırlardan bu yana sinsi bir mücadele sürüp gitmektedir. Bugün bu niyetlerin olmadığını söylemek ve tek taraflı olarak tedbirleri gevşetmek bu soylu tarihten ders almamış olmak demektir. Yüzlerce yıl Türk devlet ve medeniyet tasavvurunun tecelli ettiği üç kıtadaki coğrafyaların, Türk-İslam hakimiyeti çekildikten sonra yaşadıkları kan, şiddet, gözyaşı bugün de herkesin gözü önünde cereyan etmektedir. Bu itibarla, ecdadımızı elbette ki minnetle anarken, bundan 727 yıl önce küçük bir fidanı koca bir çınar yapan medeniyet düşüncesinin, insan merkezli yaşama felsefesinin ve yönetim aklının bugün neresinde bulunduğumuzun özeleştirisini yapmak mecburiyetinde olduğumuzu da düşünüyorum. Bugün bu topraklarda bir kez daha buluşmamızın, atalarımızı asırlardan beri anmamızın gerçek anlamı da kanaatimce öncelikle bu olmalıdır. Kıymetli Söğütlüler, Bundan 727 sene önce 400 çadırlık bir Türkmen obasından, milyonlarca kilometre karelik bir imparatorluk, bu topraklarda sizlerin dedeleri tarafından kuruldu. İftihar ediyorum. Ne mutlu sizlere. Görüyorum ki, bu kutlu cevher pırıl pırıl yüreklerinizde hala taşınıyor. Bu mübarek coğrafyanın her yöresinde ecdadımızın eserleri, hatıraları hala canlılığını koruyor. Bu yüksek vicdanlardan muazzam bir devlet çıkaran meziyetler, silinmez hasletler ve medeniyet ruhu, asil ve tertemiz Türk ailelerinde hala yaşamaya devam ediyor. Bugün de, çeyrek yüzyıl sonra küresel güç olacak bir Türkiye'nin ilk adımları neden buradan bir kez daha atılmasın. O gün başarılan, bugün neden yeniden başarılmasın. Toprak aynı toprak. Cevher aynı cevher. Yürekler aynı yürek. Ocaklar aynı ocak. Ahlak, inanç ve merhamet, adalet, akıl ve ülkü; kardeşlik, dayanışma ve cesaret bize yine muhteşem günleri mutlaka getirecektir. Geçmişte başardık. Şimdi de başarırız. Ve mutlaka başaracağız. Buna yürekten inanıyorum. Milletlerin birbiriyle acımasızca mücadele ettiği dünyada büyük Türk milletinin bekası için başka da yol kalmamıştır. Ertuğrul Gazileri, Osman Beyleri, Şeyh Edebalileri, Hayme Anaları yetiştiren büyük Türk milleti ile övünüyorum. Bu tarihi sadakatin ve millet sevgisinin ilelebet gönlünüzde yaşamasını diliyorum. Bu çok anlamlı günde milletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve başta Osmanlı Devleti'nin temelini atan büyük ceddimiz Ertuğrul Gazi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı saygı ve minnetle anıyorum. Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile dünyanın her yerinde şahadet mertebesine yükselmiş ecdadımıza; bugün bölücü terörle mücadelede kahramanca can veren aziz vatan evlatlarımıza, en derin şükran hissiyatımla Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. EtikHaber Haksızlık karşısında susan,dilsiz şeytandır. Hz.Muhammed(S.A.V.) Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Bu Konudaki Mesajlar |
|
Bahçeli Söğüt'ten seslendi - Reis - 09-14-2008 04:02 AM
RE: Bahçeli Söğüt'ten seslendi - GÖKBÖRÜ - 09-14-2008, 04:17 AM
RE: Bahçeli Söğüt'ten seslendi - catlı50 - 09-14-2008, 07:46 AM
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |